Pátek 4. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Rozsáhlý požár střechy rodinného domu v Částkově

Dne 15. 1. 2011 v 06:02 hod. byli hasiči informováni o požáru ve střeše rodinného domu v obci Částkov. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště se dvěma cisternami a automobilovým žebříkem, kterou postupně posílily jednotky dobrovolných hasičů z obcí Částkov, Bílovice a Velký Ořechov. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k rozsáhlejšímu požáru střechy rodinného domu.

Ilustrační foto

Při oznámení události dcerou majitelů domu dostali hasiči informaci, že požár je pod střechou. Ve velmi krátké době se ale plameny dostaly i přes střešní krytinu a vyšlehly nad střechu. V ohrožení byl také sousední rodinný dům. Rodina se dostala včas do bezpečí a mimo ohrožení.

Po příjezdu hasičů potvrdil velitel zásahu rozsáhlý požár střechy s nutností ochrany sousedního objektu. Postupně bylo nataženo několik proudů vody a začal intenzivní požární útok vedení z několika míst. Prioritou byla jak ochrana obytných částí zasaženého rodinného domu, tak i ochrana dalšího majetku v blízkosti požáru.

Požár se hasičům podařilo lokalizovat asi po dvaceti minutách zásahu. Celková likvidace požáru, včetně dohašování jednotlivých ohnisek v konstrukcích střechy, však zabrala další více než dvě hodiny. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Uherského Hradiště bylo místo požáru ohledáno. Požár nad ránem vzbudil rodinu spící v domě a ta se stačila včas evakuovat. Plameny zničily především střechu jednopodlažního rodinného domu a majitelům způsobily škodu asi za 300.000 Kč. Příčina vzniku požáru je nadále v šetření.

Připravujeme foto

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet