Pátek 4. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dva muži uvízli pod jezem. Jeden nepřežil

Profesionální jednotka ze stanice v Olomouci v odpoledních hodinách 15. 1. 2011 vyjížděla k pomoci tonoucí se osobě v řece Bystřička v Bystrovanech. Ještě před příjezdem hasičů se ji podařilo vytáhnout na břeh. Hasiči společně se ZZS prováděli oživovací pokusy.

Informaci o tonoucí se osobě, která zůstala uvězněna v jezu přijala tísňová linka hasičů v 15:59. Operační středisko k záchraně lidského života vyslalo osádku prvního výjezdu společně s velitelským vozidlem a člunem ze stanice v Olomouci.

Ještě před příjezdem záchranných složek se osobu podařilo jeho kolegům dostat z vody na břeh. Jejich situace nebyla lehká, pod jezem zůstala ještě jedna osoba, kterou rovněž dvojice kolegů po tom co se ji podařilo dostat z vln přivedli zpět k vědomí. Během jejich záchrany kolemndoucí přivolali záchranné složky.

Druhého kolegu bez známek života se jim podařilo také z vody vytáhnout. Hasiči společně se Zdravotnickou záchrannou službou prováděli oživovací pokusy. I přes veškerou snahu se utonulému bohužel nedalo pomoci.

Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet