Neděle 28. července 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehody v Jihomoravském kraji

Hasiči dnes dopoledne v kraji zasahovali také u dalších čtyř nehod. Na Hodonínsku krátce po 7. hodině vyjížděli k havárii čtyř vozidel ve Svatobořicích-Mistříně. Jeden zraněný účastník byl při příjezdu hasičů již v péči zdravotníků.

Protože havarovaná vozidla byla mimo vozovku a na krajnici, hasiči na nich udělali protipožární opatření a odpojili baterie. K další nehodě na Hodonínsku hasiči vyjížděli v 7.32 hodin na silnici z Mutěnic do Čejkovic. Jednalo se o havárii vozidla Hyundai, které vyjelo ze silnice a skončilo v poli převrácené na střeše. Řidička auta vyvázla bez zranění. Hasiči vozidlo zajistili proti případnému požáru a protože hrozil únik provozních kapalin, auto převrátili zpět na kola a vytáhli na krajnici vozovky.

V Brně hasiči zasahovali na křižovatce ulic Jedovnická a Novolíšeňská u srážky vozidel Ford Tranzit a Škoda Octavia Combi. Při příjezdu jednotky ze stanice v Brně-Slatině byla zraněná 32letá řidička škodovky a její dvouletá dcera v péči zdravotníků. Řidič fordu zraněn nebyl. Hasiči zajistili místo nehody a udělali na vozidlech protipožární opatření.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet