Pátek 4. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehody se nevyhly ani Pardubickému kraji

Po několika teplých dnech se vrátily mrazy. Poznat to bylo zejména na silnicích. Podle meteorologů bylo nejchladněji z celé České republiky v Pardubicích.

Ilustrační foto

Hasiči Pardubického kraje během pondělního rána zasahovali u 15 událostí. Jednalo se zejména o automobily, které skončily v příkopu. Například ráno skončila dvě vozidla v příkopech u obce Podůlšany. Nehoda se obešla bez zranění, hasiči zajistili vozidla proti požáru a úniku provozních náplní a poté předali místo události policistům. Hasiči z Orlickoústecka vytahovali vozidla z příkopů v Nekoři, Tatenicích, ale i na dalších místech okresu.

K další nehodě vyjížděli hasiči z Litomyšle. Hasičské vozy v tomto případě směřovaly k obci Pohodlí, kde asi 4km před obcí skončil osobní automobil Škoda Felicia v příkopě. Při kolizi nebyl nikdo zraněn, hasiči vyprostili automobil z příkopu.

K dopravní nehodě dvou osobních automobilů a nákladního vozidla vyjížděli v ranních hodinách i hasiči z Holic. Nehoda se stala na silnici z Holic na Hradec Králové u odbočky na Komárov. Při nehodě došlo ke zranění jedné osoby, kterou záchranná služba převezla do nemocnice. Hasiči odpojili akumulátory a zamezili úniku provozních náplní. Hasiči odstranili následky nehody a vrátili se zpět na základnu.

Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje
Sdílet