Pondělí 30. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár osobního vozidla v Novém Městě nad Metují

Profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové s cisternou a ze stanice Pražská s vyprošťovacím automobilem vyjeli krátce před sedmou hodinou ráno k dopravní nehodě linkového autobusu u Krňovic.

Autobus vjel na kraj vozovky, kde se s ním utrhla krajnice a zůstal nakloněný v příkopu. Při příjezdu hasičů na místo byli všichni cestující uvnitř autobusu. Za asistence hasičů se všichni cestující dostali ven a nastoupili do dalšího autobusu. Jelikož nebylo možné dostupnou hasičskou technikou autobus ustavit zpět na kola a vytáhnout na vozovku, byla na místo přivolána specializovaná firma. Při nehodě nebyl nikdo zraněn.

Krátce po sedmé hodině ráno vyjeli hradečtí profesionální hasiči ze stanice Pražská k dopravní nehodě, která se stala mezi obcemi Krasnice a Staré Ždánice na Pardubicku. Řidič osobního vozidla vyjel ze silnice a skončil v příkopu. Nehoda se obešla bez zranění a nedošlo k úniku provozních kapalin.

Profesionální hasiči z Nového Bydžova vyjeli k dopravní nehodě osobního vozidla, která se stala u Nového Bydžova směrem na Prasek. Řidička vyvázla bez zranění. O několik desítek metrů dále se během chvíle stala druhá nehoda, kdy další osobní vozidlo skončilo také v příkopu. Ve druhém případě bylo lehce zraněno malé dítě, kterému hasiči předali plyšového maskota dráčka Záchranáčka. Jeden z policistů odvezl dítě na preventivní vyšetření do nemocnice.

Krátce před 13. hodinou hradečtí hasiči na žádost záchranné služby otevírali dveře bytu v Jungmannově ulici v Hradci Králové. Za dveřmi bytu se nacházela zraněná žena, kterou záchranáři ošetřili.

K ohlášenému požáru bytu ve druhém patře čtyřpodlažního domu v Bidlově ulici v Hradci Králové vyjeli včera odpoledne profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové. Po příjezdu na místo a provedeném průzkumu bylo zjištěno, že se nejedná o požár. U okna bytu dohořívala svíčka, kterou si předešlého dne uživatel bytu zapálil. Hasiči přirozeně odvětrali pokoj a vrátili se na základnu.

Dobrovolní hasiči z Kosic odčerpávali vodní lagunu

Ve 23:20 hodin byli profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové na žádost Policie ČR přivoláni k obchodnímu centru na Rašínově třídě v Hradci Králové. Policie ČR obdržela zprávu o uložení výbušného systému uvnitř obchodního domu. Jednotka hasičů asistovala Policii ČR na místě události. Objekt byl prohledán a nebyla nalezena žádná nálož.

Územní odbor Rychnov nad Kněžnou

Jednotka profesionálních hasičů z Dobrušky vyjela k dopravní nehodě osobního vozidla Škoda Favorit, která se stala na silnici mezi obcemi Provoz a Bačetín. Hasiči po příjezdu na místo poskytli předlékařskou pomoc jednadvacetiletému muži, který byl zraněn. Druhá osoba vyvázla bez zranění. Po příjezdu záchranné služby byl zraněný přenesen do sanity a následně do vrtulníku Letecké záchranné služby, která jej transportovala do nemocnice. Hasiči zabezpečili auto proti požáru a pomocí navijáku jej odstranili z vozovky. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Územní odbor Náchod

Tři jednotky hasičů byly včera vpodvečer povolány k požáru osobního vozidla v Nahořanské ulici v Novém Městě nad Metují, části Krčín. Ohnisko požáru v motorovém prostoru osobního vozidla Fiat Panda uhasili místní dobrovolní hasiči a profesionální hasiči z Dobrušky. Jednotka profesionálních hasičů z Náchoda byla odvolána během jízdy k zásahu zpět na základnu. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 7 tisíc korun. Příčina vzniku požáru je předmětem šetření. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Foto: Michal Fanta

Územní odbor Trutnov

Profesionální hasiči z Trutnova vyjeli na žádost Policie ČR k asistenci při vyšetřování příčiny dopravní nehody dodávkového vozidla. Hasiči v autoservisu v Kladské ulici v Trutnově – Poříčí pomocí vyprošťovacího zařízení rozebrali část konstrukce dodávky a nadzvedli vozidlo k posouzení technického stavu. Policie ČR pořídila fotodokumentaci pro potřeby dalšího šetření příčiny dopravní nehody.

Dobrovolní hasiči z Úpice vyprošťovali kamion s návěsem, který uvízl ve stoupání v obci Radeč.

Vrchlabští hasiči pomáhali záchranné službě s transportem pacienta do sanity v Horním Lánově.

Územní odbor Jičín

Profesionální hasiči z Jičína a dobrovolní hasiči z Vysokého Veselí vyjeli k ohlášenému požáru udírny v obci Žeretice. Po příjezdu jednotek na místo majitel odmítl zásah hasičů a ohnisko sám uhasil. Požár nezpůsobil žádné škody.

Na pomoc s těžší nemohoucí osobou vyjeli včera po deváté hodině ráno profesionální hasiči z Nové Paky do Štikovské ulice v Nové Pace. Devětašedesátiletý muž spadl a zůstal zaklíněný mezi postelí a zdí. Hasiči nezraněného muže zvedli a uložili zpět na lůžko.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet