Pondělí 30. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči celou noc likvidovali požár hospodářské usedlosti

Šest jednotek hasičů zasahovalo v noci na dnešek 19. ledna u požáru hospodářské usedlosti v Jasenné na Náchodsku. Požár byl na operační středisko hasičů ohlášen ve 20:37 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Jaroměře, dobrovolní hasiči z Jasenné, Jaroměře, Černilova a Velichovek, dále na místo vyjeli profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové, kteří zajistili výměnu tlakových lahví do dýchací techniky.

Hospodářské stavení o rozměrech zhruba 40 krát 10 metrů tvořily stáj, obytná část a přístřešek. Požár zasáhl přístřešek s uskladněným senem a dřevem a rozšířil se do půdního prostoru, kde bylo další uskladněné seno. Plameny se dostaly až na střechu a zničily větší část konstrukce nad obytnou částí domu. Hasiči včas vyvedli ze stáje krávu i s teletem. Požár dostali pod kontrolu ve 22:48 hodin. Během celé noci hasiči vyskladňovali seno z půdního prostoru, rozebírali a dohašovali ohniska. Požár se podařilo uhasit dnes krátce před osmou hodinou ráno.

Plameny a žár zničily nejen střešní konstrukci, přístřešek, seno a dřevo, ale také osobní vůz Mitsubishi, které stálo vedle přístřešku. Hmotná škoda byla majitelem vyčíslena předběžně na 450 tisíc korun. Příčiny vzniku požáru jsou předmětem dalšího šetření. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet