Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Policisté zachraňovali sebevraha, je zacharaňovali ha­siči

Policisté z obvodního oddělení v Mariánských Lázních zachraňovali v noci z 21. na 22. ledna život. Policistům oznámila na tísňovou linku 158 osmapadesá­tiletá žena, že byla fyzicky napadena svým přítelem, který ji oznámil, že chce spáchat sebevraždu umrznutím.

Ilustrační foto

Dále policistům sdělila, že muž v podnapilém stavu odešel směrem do lesa. Policejní hlídka muže vypátrala v obci Prameny, v blízkých bažinách. Bohužel i oni uvízli v rašelinovém podloží a museli přivolat pomoc hasičů, kteří je pomohli vyprostit.


Zvětšit mapu

Muž byl přenesen na nosítkách do obce Prameny, kde byl předán záchranné službě a následně hospitalizován na jednotce intenzivní péče v nemocnici v Mariánských Lázních. Policisté, kteří uvízli v rašelinovém podloží, vyvázli bez zranění.

O pomoc při vytažení muže uvízlého v bahně u obce Prameny na Chebsku požádala policie jednotku hasičů z Mariánských Lázní. Muž chtěl v močále spáchat sebevraždu, bahno uvěznilo i policejní hlídku.

Družstvo ze stanice v Mariánských Lázních vyjíždělo hodinu po půlnoci z pátku na sobotu do Pramenů. Zde už čekala hlídka policie, která pátrala po muži, jež podle svých slov chtěl spáchat v lesích sebevraždu umrznutím. Policisté muže našli pod třicetimetrovým srázem, kde ležel muž v podmáčené bažině. Dvoučlenná hlídka policie se spustila za mužem a jen s obtížemi se policisté po kotníky hluboko v močále přibližovali k sebevrahovi.

Muž se aktivně bránil jakékoliv pomoci, policisté mu proto na ruce nasadili pouta, hasiči ho pak museli zalehnout a svázat ho ještě lanem. Dalším lanem ho pak uvázali a vytáhli z bažiny nad sráz. Zde ho opět lanem připoutali k nosítkům a zhruba kilometr ho přenesli po polích k silnici, kde si ho silně podchlazeného převzala posádka záchranné služby. Policisté vyvázli v pořádku, stejně tak hasiči, kteří ale ještě v neděli čistili zásahové obleky od bláta, sdělil Martin Kasal, tiskový mluvčí hasičů Karlovarského kra­je.

nprap. Bc. Kateřina Dohnalová, PČR

Martin Kasal
tiskový mluvčí
HZS Karlovarského kraje
Sdílet