Neděle 28. července 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vážná dopravní nehoda ve Znojmě

Vrtulník letecké záchranné služby dnes přiletěl pro vážně zraněného řidiče u dopravní nehody na Znojemsku. Čtyřiatřicetiletý řidič dodávky Citroen Jumpy s přívěsným vozíkem havaroval na silnici ze Znojma do Načeratic. Vozidlo na kluzké vozovce vyjelo mimo silnici a pravým bokem narazilo do stromu. Ve zdeformované kabině zůstal zaklíněný řidič.

Nehoda byla hasičům ohlášena v 10.04 hodin, na místě zasahovala jednotka ze stanice ve Znojmě. Při jejím příjezdu již u nehody zasahovali zdravotníci, kteří řidiče, který byl v bezvědomí, stabilizovali. Hasičům se muže z vozidla podařilo za asistence zdravotníků dostat po vypáčení dveří bez nasazení hydraulického nářadí. Řidiče pak pomohli naložit do sanitky. Protože lékař pro transport řidiče povolal vrtulník, hasiči zraněného muže pomohli přeložit do stroje.

Z havarovaného vozidla při nárazu do stromu unikla pouze chladící kapalina, únik paliva nebo oleje nebyl zaznamenán. Protože odstranění a odtah vozidla zajistili pracovníci asistenční služby, hasiči ukončili zásah.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet