Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Již třetí den hledají všechny složky IZS parašutistu

Třetí den pokračuje pátrání po neznámém člověku, který podle očitých svědků měl na padáku spadnout do mosteckého jezera. Pátrání je zatím bezvýsledné.

Mostecká policejní mluvčí Ludmila Světláková uvedla, že v sobotu 22. ledna krátce před 15. hodinou přijala mostecká policie oznámení náhodného svědka o možném pádu červeného padáku do napouštěného jezera za děkanským kostelem u Mostu. Na místo byly vyslány policejní hlídky a také hasiči. Ti provedli pátrání pod vodou. Policie mezi tím prověřovala všechna letiště v kraji a nezjistila, že by u Mostu došlo k výsadku parašutistů, nebo že by někde chyběl rogalista.

K pátrání se v sobotu večer připojili i potápěči hasičského záchranného sboru z Prahy, kteří prohledávali vodní nádrž až do 23. hodiny večerní. V hledání pokračovali hasiči i policisté i v neděli. K jezeru v pondělí dorazila speciální potápěčská jednotk Ústeckého kraje. "Budou spolu s kolegy ze zásahových jednotek dalších krajů zkoumat samotné jezero. Operační středisko informovalo o případu všechny policejní útvary a informaci předalo i německým policistům.

Žádná osoba nebyla pohřešována v souvislosti s létáním," řekla mostecká policejní mluvčí Světláková. V neděli kolem 15. hodiny byla pátrací akce ze strany hasičského sboru ukončena a další pátrání převzala Policie ČR. "Ve večerních hodinách se policii ozval telefonicky muž, který sledoval zpravodajství v televizi a slyšel výzvu policistů. Uvedl, že v lokalitě na svahu mosteckého jezera provozoval tzv. kitebording. Při tomto sportu mu údajně nafukovací drak padal často k zemi, neboť nebyl dostatečný vítr. Nikdy však neskončil ve vodě.

Policisté nyní budou v pátrací akci pokračovat a v plánu mají i vyšetřovací pokus s oznamovateli i sportovcem provozujícím kitebording," dodala policejní mluvčí. Na místě pátrání vedle policie zasahuje také jednotka ústeckých hasičů, která přivezla takzvaný týlový kontejner.

DENÍK.cz / Jan Vraný – <a href=„http://­mostecky.denik­.cz“>mostecky­.denik.cz</a>
Sdílet