Pátek 4. října 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči zachraňovali seniora po pádu do potoka

K záchraně zraněného zdravotně postiženého seniora po pádu do potoka dnes hasiči vyjížděli do obce Skryje u Tišnova na Brněnsku.

Ilustrační foto

Dvaasedmdesátiletý zdravotně postižený muž při vystupování z auta u domu na zledovatělé vozovce uklouzl a po kamenitém srázu spadl až do sousedního potoka. Při pádu se senior zranil. Z vody muži pomohli místní lidé, protože však nad potokem byl příkrý vysoký sráz, zavolali zdravotníky a ti uvědomili také hasiče.

Telefonát hasiči přijali ve 12.09 hodin, na místo vyjela jednotka ze stanice v Tišnově. Protože k místu události byla zcela zledovatělá cesta, hasiči se zásahovými vozidly ani zdravotníci se k potoku nemohli dostat a ke zraněnému museli dorazit pěšky. Zraněného krvácejícího seniora našli u potoka na kamenech. Muži spolu se zdravotníky poskytli první pomoc a umístili do vakuových nosítek.

Zraněného ve stabilizované poloze pak v nosítkách vytáhli po zhruba 2,5 metrovém příkrém srázu nahoru a po zledovatělé cestě ho na vzdálenost sto metrů odnesli do sanitky. Zdravotníci seniora převezli do nemocnice.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet