Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při spolupráci se ZZS byla použita nosítka Millenia Board

V pondělí 24. ledna ráno začíná školení a výcvik hasičů několika jednotek na naší zbrojnici. Ještě nejsou všechny jednotky na chodovské základně a Krajské operační a informační středisko HZS Karlovarského kraje vyhlašuje poplach chodovské jednotce na technickou pomoc, spolupráce se Zdravotnickou záchrannou službou, snesení pacienta.

Jelikož na hasičské zbrojnici je dost členů zásahové jednotky, je okamžitě složeno výjezdové družstvo a výjezd z garáže městského záchranného systému probíhá pod dohledem profesionálních hasičů kteří přijeli k provedení odborného výcviku. Jednotka odjíždí se zapnutým výstražným světelným a zvukovým zařízením do Božičan v 9:24 hodin.

Po příjezdu na místo zásahu, kde již náš příjezd očekávala posádka ZZS ze střediska Karlovy Vary, je proveden průzkum a konzultace s pracovníky ZZS. Velitel po této konzultaci nařizuje provést vynesení pacienta na nosítkách Millenia Board přes okno v 1.NP.

Zachráněná osoba je předána do sanitního vozidla, členové družstva sundavají ochranné rukavice, které předávájí do určeného boxu na infekční látky s označením 6.2 třídy NL v sanitním voze. Velitel jednotky vydává pokyn k odjezdu na základnu a odesláním příslušného kódu typické činnosti oznamuje odjezd na KOPIS.

Zdroj: SDH Chodov

Sdílet