Pondělí 30. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár garáže způsobil škodu přes půl milionu korun

K rozsáhlému požáru garáže a přilehlého rodinného domu vyjeli včera 25. ledna 2011 večer hasiči do obce Slavhostice na Jičínsku.

Ilustrační foto

Událost byla na operační středisko Hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje ohlášena ve 20:07 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Jičína, dobrovolní hasiči z Kopidlna, Vysokého Veselí a také dobrovolní kolegové ze Středočeského kraje z Chroustova.

Garáž byla vybudována jako přístavba u nového, ještě nezkolaudovaného, rodinného domu. Při příjezdu první jednotky na místo byla celá garáž i s osobním vozidlem Škoda Favorit Pick-up uvnitř v plamenech. Majitel domu se snažil požár hasit ručním hasicím přístrojem, ale bez úspěchu.

Požár se rozšířil a poškodil část půdního prostoru domu, několik oken a tepelnou izolaci. Hasiči dostali požár pod kontrolu ve 20:52 hodin a zabránili dalšímu šíření na zbytek obytného domu. Požár byl zlikvidován ve 22:37 hodin. V garáži shořelo kromě vozidla také různé nářadí jako rozbrušovačky, svářečky a zahradní vybavení jako křovinořez nebo sekačka na trávu.

Hmotná škoda na poničeném obytném domě byla majitelem odhadnuta na 500 tisíc korun, na garáži a vybavení na 150 tisíc korun. Uchráněné hodnoty na rodinném domě činí 1,5 milionu korun. Příčiny vzniku požáru jsou předmětem šetření, pravděpodobně však došlo ke vznícení plynu při opravě vozidla na LPG. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet