Neděle 28. července 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Osobní automobil v řece

Jednotky HZS JHM ze stanic Ivančice a Lidická vyjely k nehodě osobního automobilu, který skončil v Ivančicích v řece.

Oznamovatel je mimo vozidlo. Automobil je v řece asi 10 m od břehu v hloubce 1,5m, bez úniku provozních kapalin. Povoláni potápěči PČR, jedou na místo.

Potápěči na místě, budou uvazovat vozidlo k vytažení.

16:33 – tisková zpráva HZS JHM

Dvě jednotky hasičů a policejní potápěče dnes zaměstnalo auto uprostřed řeky Jihlavy u Ivančic na Brněnsku.

Vozidlo Ford Escort Combi se do řeky v rekreační oblasti u Střibského mlýna dostalo krátce před 11. hodinou. Řidič auta, který jel k chatě ve svahu u řeky, vozidlo zabrzdil a vystoupil. Auto se ale na zasněžené kluzké a svažité cestě smykem svezlo dolů a spadlo do řeky. Proud auto odnesl asi sto metrů, až se vozidlo zastavilo uprostřed řeky v hloubce zhruba 1,5 metru v místě, kde je Jihlava široká kolem 30 metrů.

Řidič auta požádal hasiče o pomoc v 10.56 hodin. Na místo vyjely dvě jednotky ze stanic v Ivančicích a v Lidické ulici v Brně. Protože při jejich příjezdu bylo auto až po střechu ve vodě, velitel zásahu povolal také policejní potápěče. Ti auto pod vodou uvázali na lano. Hasiči pak vozidlo pomocí navijáku vyprošťovacího automobilu vytáhli z řeky zpátky na břeh. Po celou dobu zásahu hasiči monitorovali řeku, únik provozních kapalin z vozidla do vodního toku ale nebyl zjištěn.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet