Neděle 28. července 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Oheň poškodil pokoj a kuchyni domu

Čtyři jednotky hasičů ve čtvrtek večer vyjížděly k požáru rodinného domu ve Vnorovech na Hodonínsku.

Hustý černý dým valící se z okna domu zpozorovali a hasičům ve 21.15 hodin ohlásili sousedé. Na místo vyjeli profesionální hasiči ze stanice ve Veselí nad Moravou a dobrovolné jednotky z Vnorov, Veselí nad Moravou a Strážnice. Dobrovolné jednotky zůstaly v záloze a nezasahovaly.

Při příjezdu hasičů byl 31letý majitel domu venku a zdravotníci ho se zdravotními problémy převezli k vyšetření do nemocnice. Průzkum ukázal, že uvnitř hoří v obývacím pokoji a částečně také v kuchyni. Hasiči v silně zakouřeném prostředí zasahující v dýchací technice v domě vypnuli el. proud a plyn. Oheň pomocí vysokotlakého proudu dostali pod kontrolu ve 21.30 hodin. Likvidaci požáru po odvětrání zakouřených místností a kontrole stropů bezkontaktním teploměrem ukončili ve 22.07 hodin.

Oheň způsobila nedbalost majitele, kterému se v pokoji vzňal rozlitý technický benzín. V přízemním domu požár poškodil zařízení obývacího pokoje a kuchyně, zplodiny hoření zasáhly i další prostory. Škodu vyšetřovatel HZS JmK podle předběžného odhadu vyčíslil na 100 tisíc korun, hodnotu majetku uchráněného zásahem hasičů pak na 700 tisíc korun.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet