Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

VIDEO: Půlnoční požár s úmrtím

Hasičské jednotky PS Chomutov, SDH Jirkov, Chomutov, Černovice a HZSP Správy železníčních a dopravních cest vyjely krátce před půl jednou noci k požáru bytu v ulici Generála Svobody v Jirkově.

Hořel byt v 6. nadzemním poschodí. Na místě zemřel jeden člověk po pádu z okna. Okolnosti jeho smrti vyšetřuje Policie ČR. Celý byt 1+1 byl zachvácen požárem. Požárem byla zasažena i okna bytu nad tímto bytem. Z domu bylo evakuováno 20 lidí. Byla zaslána žádost o autobus, ale evakuovaní se rozešli k příbuzným. Požár byl lokalizován v 0:55 a zlikvidován v 1:28.

nprap. Marie Pivková, Policie ČR:

Nájemníky domu v ulici Generála Svobody budili ze spánku policisté a hasiči a narychlo museli opustit své domovy. V šestém patře totiž došlo k požáru, který založil jeho obyvatel, 23letý mladík.

Hasiči našli v bytě dvě ohniska požáru a kromě toho byl puštěný plyn. Tělo mladíka pak bylo nalezeno pod oknem domu, bohužel zemřel na následky zranění. Škodu vyčíslí majitel domu dodatečně. Z dosavadního vyšetřování bylo zjištěno, že mladík založil požár a pak spáchal sebevraždu.

Další okolnosti policie nadále vyšetřuje, případ vyšetřují jako obecné ohrožení.

Lukáš Marvan
komisař – tiskový mluvčí
HZS Ústeckého kraje
Sdílet