Pátek 4. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tři požáry vozů na Liberecku

V neděli 30. ledna 2011 došlo na území okresu Semily ke dvěma požárům osobních vozů, které byly zaparkovány v garážích. V obou případech požár způsobila technická závada na elektroinstalaci.

K prvnímu požáru vyjeli v 6:39 hodin profesionální hasiči ze stanic Semily a Jilemnice spolu s dobrovolnými hasiči z Hájí nad Jizerou. Po příjezdu do části Loukov obce Háje nad Jizerou zjistili, že v garáži hoří osobní vůz zn. Citroen Xantia. Hasiči na požár nasadili jeden vodní proud a hořící vůz, který ohrožoval celý rodinný dům, vytlačili z garáže ven.

Požár se hasičům podařilo uhasit v půl osmé. Poté garáž odvětrali a místo požáru předali místní dobrovolné jednotce. Požár poškodil celý osobní vůz a způsobil škodu ve výši 100 tisíc korun. Hasičům se podařilo uchránit majetek v hodnotě 1,5 milionu korun.

--

Další osobní vůz, tentokrát zn. Audi B4 začal hořet krátce před polednem v garáži penzionu na území obce Vítkovice. Podle výpovědi majitele nešlo vůz ráno nastartovat, proto ho uložil do garáže a odešel. Krátce před polednem zpozoroval kolemjdoucí muž kouř, který se valil z garáže.

Na místě zasahovali profesionální hasiči z Jilemnice spolu s místní dobrovolnou jednotkou. Hořící vůz se podařilo vytáhnout z garáže ještě před příjezdem hasičů. Ti požár uhasili jedním vodním proudem a garáž odvětrali. Požár způsobil rovněž stotisícovou škodu.

por.Mgr.Ludmila Knopová, Policie ČR:

V neděli 30. 1. 2011 po 20,00 hodině večerní došlo v Zásadě k úmyslnému zapálení odstaveného vozidla. Za majitelem vozidla přišla sousedka, že mu před domem hoří jeho vozidlo Š Octávia. Muž okamžitě vyběhl ven i s hasícím přístrojem, ale vozidlu již nebylo pomoci.

Ohněm byl zachvácen celý interiér vozu a zavazadlový prostor. Příčina zahoření je dále v šetření. Pachatel se dopustil spáchání přečinu ,,Poškození cizí věci“, za což mu v případě dopadení hrozí trest odnětí svobody v trvání až na jeden rok.

por. Mgr. Iva Michalíčková
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet