Pondělí 30. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Víkend hasičů na Trutnovsku

Dobrovolní hasiči z Úpice byli v sobotu 29. ledna dopoledne přivoláni k nehodě osobního vozidla Škoda Fabia, které narazilo do stojícího linkového autobusu na zastávce v Malých Svatoňovicích.

Malé Svatoňovice

Nehoda se obešla bez zranění řidiče osobního auta i zhruba dvaceti cestujících autobusu. Hasiči zajistili osobní auto proti požáru a úniku provozních kapalin. Pomocí zvedacích vaků nadzvedli zadní část autobusu a vyprostili osobní vůz zpod nárazníku. Příčiny nehody šetří Policie ČR. (foto: SDH Úpice.)


K dopravní nehodě dvou osobních vozidel vyjeli v sobotu odpoledne profesionální hasiči z Vrchlabí. V Horské ulici ve Vrchlabí se srazila dvě osobní vozidla BMW X5 a Volkswagen Golf. Ještě před příjezdem hasičů byly z místa nehody odvezeny záchrannou službou dvě zraněné děti. Hasiči zabezpečili vozidla proti požáru a odpojili autobaterie. Příčiny nehody a míru zavinění šetří Policie ČR.

nprap. Věra Krejčová, Policie ČR:

Řidič vozidla VW Golf pravděpodobně nedodržel bezpečnostní vzdálenost za vpředu zastavujícím vozidlem BMW X5, jehož řidič zpomaloval z důvodu silničního provozu.

Došlo ke střetu a k lehkým zraněním řidiče golfu a dvou spolujedoucích z BMW. Z místa nehody byli účastníci převezeni do nemocnice ve Vrchlabí na ošetření a následně propuštěni do domácího léčení. Dechovou zkouškou s řidiči policisté vyloučili požití alkoholických nápojů. Škody dosáhly částky 160 tisíc korun.

Tři jednotky profesionálních hasičů z Vrchlabí, Trutnova a dobrovolných hasičů z Hostinného vyjely v neděli 30. ledna před třetí hodinou v noci k ohlášenému požáru bytu v Nádražní ulici v Hostinném. Po příjezdu první jednotky na místo bylo zjištěno, že požár je již uhašený. Uživatel bytu se nadýchal zplodin hoření a byl převezen záchrannou službou do nemocnice. Požár zřejmě způsobila nedbalost muže, který nechal zapnutý ponorný vařič. Hmotná škoda byla předběžně odhadnuta na 30 tisíc korun.

Profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem vyjeli v neděli odpoledne k dopravní nehodě dvou osobních vozidel u obce Stanovice. Osobní vůz Škoda Yetti s jednašedesá­tiletou spolujezdkyní zůstal nakloněný nad svahem a hrozilo jeho převrácení do zahrady rodinného domu. Hasiči pomocí popruhů a služebního automobilu zajistili vozidlo proti posunu a vyprostili spolujezdkyni. Pomocí hasičské cisterny a lan byl automobil vytažen zpět na vozovku. Při nehodě nebyl nikdo zraněn.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet