Pátek 4. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

FOTO: Požár roubenky na Fojtce

Požár chalupy v ulici Na Výsluní v části Fojtka obce Mníšek byl ohlášen dnes krátce před 8. hodinou. Operační důstojník na místo vyslal profesionální hasiče z Liberce spolu s dobrovolnými jednotkami z Mníšku, Chrastavy a Krásné Studánky s pěti cisternovými vozy a automobilovým žebříkem.

Na místě hasiči zjistili, že hoří přízemí roubenky a dřevěná kůlna. Na požár nasadili tři vodní proudy, kterými se oheň podařilo dostat pod kontrolu ještě před 9. hodinou. Hasiči zasahovali v dýchací technice.

Nyní na místě probíhají dohašovací práce. Hasiči kontrolují požářiště termokamerou a vyhledávají skrytá ohniska požáru.

Při požáru byly zraněny tři osoby, které si převzali do péče záchranáři zdravotnické služby. Jedna osoba utrpěla popáleniny, dvě osoby se nadýchaly zplodin hoření.

AKTUALIZACE 12:30
Po 10. hodině požádal velitel zásahu o vyslání protiplynového kontejneru a posilových jednotek, které vystřídaly zasahující hasiče v dýchací technice. Na místo byli vysláni hasiči HZS podniku SŽDC, s.o. Liberec a dobrovolné jednotky ze Stráže nad Nisou a Růžodolu I.

Je velmi pravděpodobné, že požár způsobila technická závada na elektroinstalaci sušičky na prádlo. Na místě budou dnes provádět expertizu odborníci z Technického ústavu požární ochrany Praha, kteří stanoví konečnou příčinu vzniku požáru roubené chalupy. Vyšetřovatel hasičů odhadl výši přímé škody na 1,5 milionu korun.

por. Mgr. Iva Michalíčková
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet