Pondělí 30. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Od mrazničky vyhořela kůlna

Včera 1. února 2011 dopoledne došlo k požáru zděné kůlny ve Rtyni v Podkrkonoší na Trutnovsku. Na místo události krátce před půl jedenáctou dopoledne vyjeli profesionální hasiči z Trutnova, dobrovolní hasiči ze Rtyně v Podkrkonoší a Úpice.

Při příjezdu hasičů hořelo uvnitř zděného objektu, který sloužil jako skladovací prostory pro různé materiály a elektrospotřebiče. Požár se ještě před příjezdem hasičů snažil uhasit uživatel objektu pomocí kbelíků s vodou, ale nepodařilo se mu zabránit rozšíření plamenů. Hasiči dostali požár pod kontrolu v 10:51 hodin a uhasili dvacet minut po jedenácté hodině dopoledne.

Požár zničil tři starší chladničky, mrazák, došlo k poškození stropní konstrukce a dřevěných dvoukřídlových vrat kůlny. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 10 tisíc korun, uchráněné hodnoty na kůlně, uskladněných pneumatikách, nádobí apod. činí 120 tisíc korun. Šetřením na místě bylo zjištěno, že příčinou požáru byla technická závada na starší mrazničce, kterou chvíli před vypuknutím požáru uživatel zapojoval na prodlužovaní vodič vedený z rodinného domu. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Foto: stanice Trutnov

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet