Pondělí 30. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár prodejního centra textilu, škoda 3 miliony

Sedm jednotek hasičů likvidovalo včera 2. února 2011 vpodvečer rozsáhlý požár prodejny oděvů na náměstí F. L. Věka v Dobrušce na Rychnovsku.

Požár byl na operační středisko Hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje ohlášen tři minuty po 18. hodině. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Dobrušky a Rychnova nad Kněžnou, dobrovolní hasiči z Dobrušky, Domašína u Dobrušky, Opočna, Bohuslavic a Nového Města nad Metují.

Požár zasáhl první patro včetně schodišť a půdní prostor domu na náměstí. Oheň se rozšířil přes mezistropy a částečně zasáhl střešní konstrukci. Hasiči zasahovali v dýchacích přístrojích za využití výškové techniky a nastavovacích žebříků.

Včasným zásahem hasičských jednotek se podařilo zabránit rozšíření požáru na dva přilehlé domy. Požár se podařilo lokalizovat v 18:19 hodin. Až do půl sedmé ráno na místě zůstávala místní jednotka dobrovolných hasičů, která kontrolovala požářiště.

Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 3 miliony korun, uchráněné hodnoty dosahují výše 6 milionů korun. Příčiny vzniku požáru jsou v šetření hasičů a Policie ČR. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje – územní odbor Rychnov nad Kněžnou

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet