Pátek 4. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Sníh na silnicích trápí řidiče

Silné sněžení, teploty pod bodem mrazu a na silnicích místy ledovka. Taková byla situace ve čtvrtek 3. února v odpoledních a večerních hodinách v Pardubickém kra­ji.

Ilustrační foto

Například ve 20.08 hodin vyjely profesionální jednotky hasičů z Vysokého Mýta a Holic k dopravní nehodě, která se stala u obce Vysoká u Holic. Na místě byly tři kamiony, jeden osobní automobil a jedna dodávka. Silnice byla oboustranně neprůjezdná. Jeden kamion převážel minerální vody, druhý kamion byl naložen železem a ve třetím byly uloženy obalové materiály. Zdravotnická záchranná služba odvezla zraněnou osobu z havarovaného vozu k ošetření do nemocnice. Událost ze strany hasičů byla u této nehody ukončena ve 23.19 hodin.

Ve 20.16 hodin vyjížděly hasičské vozy k nehodě dva kilometry z Lázní Bohdanče do Rohovládovy Bělé. Tady skončil osobní automobil v příkopu. Jedna osoba byla zraněna a po příjezdu záchranné služby byla předána do péče zdravotníků.

Ve 20.39 hodin vyjížděli hasiči do obce Hnátnice, kde z dosud nezjištěných příčin automobil narazil do domu. Hasiči zajistili vozidlo proti požáru i úniku provozních náplní a vrátili se zpět na základnu.

Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje
Sdílet