Pondělí 30. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vozidlo sjelo do požární nádrže

Dvě jednotky profesionálních hasičů z centrální stanice Hradec Králové a dobrovolných hasičů z Třebechovic pod Orebem vyjely včera před polednem k požáru osobního vozidla v ulici Palackého v Třebechovicích pod Orebem. Při příjezdu profesionálních hasičů byl požár v motorovém prostoru osobního vozidla uhašen. Příčina vzniku požáru a výše škody je předmětem dalšího šetření. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

K vážné dopravní nehodě dvou osobních vozidel vyjeli krátce po půl čtvrté odpoledne profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové. V lesním úseku silnice č. I/35 z Hradce Králové směrem na Holice se srazila osobní vozidla Suzuki Baleno a Volkswagen Passat. Hasiči pomohli záchranné službě s vyproštěním těžce zraněné řidičky z osobního vozidla Suzuki. Lékař a záchranáři se snažili u devětatřicetileté řidičky zajistit základní životní funkce, ale žena svým zraněním v sanitě podlehla. Řidička a spolujezdkyně ze druhého vozidla byly zraněny a převezeny k ošetření do nemocnice. Hasiči zabezpečili vozidla proti požáru a odpojili autobaterie. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Další nehoda se stala včera po půl páté odpoledne v obci Zadražany. Řidička osobního vozidla nezvládla na zasněžené vozovce řízení a s vozidlem sjela do požární nádrže. Žena vyvázla nezraněna. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Nového Bydžova a dobrovolní hasiči z Chlumce nad Cidlinou. Vyproštění automobilu z vody pomocí jeřábu si zajistil manžel řidičky. Hasiči pomohli se zajištěním auta do popruhů a asistovali při jeho vytažení z nádrže. Při nehodě nedošlo k úniku provozních kapalin. Příčiny nehody šetří Policie ČR. (foto: stanice Nový Bydžov)

Profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové byli v 16:54 hodin přivoláni k dopravní nehodě osobního vozidla, které narazilo do stromu na středovém travnatém pruhu a skončilo v protisměru ve Střelecké ulici v Hradci Králové. Spolujezdkyně utrpěla zranění a byla převezena záchrannou službou do nemocnice. Hasiči provedli protipožární opatření a odpojili autobaterii. Po zadokumentování události odtlačili vůz mimo silnici. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Bez zranění se obešla dopravní nehoda, která se stala včera po 18. hodině u rybníka v městské části Plačice. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Hradce Králové stanice Pražská. Osobní vůz skončil mimo vozovku. Vyproštění auta si zajistil řidič sám. Hasiči zkontrolovali zda nedošlo k úniku provozních náplní a vrátili se na základnu.

Dvě jednotky profesionálních hasičů z Hradce Králové stanice Pražská a Nového Bydžova byly o půl sedmé večer přivolány k dopravní nehodě, která se měla stát na 62. kilometru dálnice D11. Hasiči společně s Policií ČR projeli daný úsek dálnice, ale žádnou nehodu osobního vozidla nenašli.

Územní odbor Rychnov nad Kněžnou Profesionální hasiči z Dobrušky na žádost vyšetřovatelů provedli nasvícení místa požáru prodejního centra na náměstí F. L. Věka v Dobrušce.

K dopravní nehodě sanity Zdravotnické záchranné služby vyjeli včera o půl páté odpoledne profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou. K nehodě došlo na silnici č. 3191 u Javornice. Sanitní vůz vyjel ze silnice a převrátil se na bok. Při příjezdu hasičů na místo byla celá posádka venku z vozidla a bez zranění. Hasiči provedli protipožární opatření a odpojili autobaterii. Unikající olej zachytávali do nádoby a na speciální rohože. Na místo byl povolán vyprošťovací automobil, který ustavil sanitu zpět na kola. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Rychnovští profesionální hasiči vyjeli na žádost Policie ČR k otevření vstupních dveří rodinného domu v ulici Vycpálkova v Rychnově nad Kněžnou. Hasiči po otevření vstupních dveří museli nouzově otevřít další uzamčené dveře v chodbě, aby se dostali do domu. Uvnitř byl nalezen sedmapadesátiletý uživatel bez známek života.

Územní odbor Náchod Profesionální hasiči z Jaroměře vyjeli v 16:40 hodin k dopravní nehodě na silnici č. 304 u Říkova. Osobní vozidlo sjelo mimo vozovku a skončilo v příkopu. Řidič vyvázl bez zranění. Hasiči pomohli s vytažením automobilu zpět na vozovku.

K dopravní nehodě osobního vozidla Fiat Uno vyjeli včera po 17. hodině profesionální hasiči z Náchoda. Nehoda se stala na silnici č. 14 u Horní Radechové, při které řidič osobního vozidla narazil do sloupu el. vedení. Záchranná služba odvezla jednu zraněnou osobu do nemocnice ještě před příjezdem hasičů. Jednotka zkontrolovala vozidlo a provedla protipožární opatření. Na místo byli přivoláni pracovníci ČEZu, kteří zajistili poškozený sloup. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Jaroměřští hasiči pomáhali záchranné službě s transportem nemohoucí osoby do sanity v ulici Lidická v České Skalici.

Územní odbor Trutnov Jednotky HZS Královéhradeckého kraje – územního odboru Trutnov nezasahovaly u žádné události.

Územní odbor Jičín Profesionální hasiči z Hořic vyjeli na pomoc s transportem pacienta do sanity v Tyršově ulici v Ostroměři.

K otevření vrat stodoly v obci Vinice vyjeli včera na žádost Policie ČR profesionální hasiči z Hořic. Hasiči provedli nouzové otevření vrat a místo předali policistům.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet