Pondělí 30. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dopolední nehody v Královehradeckém kraji

Dnes 7. února 2011 dopoledne vyjeli hasiči Královéhradeckého kraje téměř k desítce dopravních nehod, které se staly během několika hodin na silnicích v celém kraji.

Jičínsko

Jičínští profesionální hasiči vyjeli k dopravní nehodě do sousedního okresu Semily v Libereckém kraji, kde se u obce Bradlecká Lhota krátce před šestou hodinou ráno srazilo osobní vozidlo s autobusem. Při nehodě byla jedna osoba zraněna. K dalším dvěma dopravním nehodám vyjeli během dopoledne profesionální hasiči z Jičína na silnice u obce Veliš a Ohaveč.

Trutnovsko

K dopravní nehodě vyjeli dnes krátce před sedmou hodinou ráno profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem. Na silnici u obce Kocbeře na Trutnovsku se srazila dvě osobní vozidla. Hasiči poskytli předlékařskou pomoc jednomu ze zraněných řidičů, který byl po příjezdu záchranné služby převezen k ošetření do nemocnice. Jednotka ze Dvora Králové nad Labem byla z místa události odvolána k další dopravní nehodě, která se stala po osmé hodině ráno u obce Vlčkovice. Osobní vůz skončil na střeše v potoce. Posádka vozidla se dostala ven ještě před příjezdem hasičů. Ti převrátili automobil zpět na kola a vytáhli jej na vozovku.

Hradecko

Před sedmou hodinou ráno vyjeli profesionální hasiči z Hradce Králové ze stanice Pražská k dopravní nehodě osobního vozidla, která se stala na silnici mezi obcemi Hřibsko a Lhota pod Libčany. Řidič osobního vozidla vyjel ze silnice a převrátil se na střechu. Muž utrpěl lehčí zranění a byl převezen do nemocnice. Hradečtí profesionální hasiči ze stanice Pražská zasahovali před půl devátou dopoledne u další dopravní nehody u obce Kratonohy. Řidička osobního vozidla Seat Toledo vyjela ze silnice, kde se auto převrátilo na bok. Žena byla s lehčím zraněním převezena do nemocnice.

K dopravní nehodě vyjeli v 07:43 hodin také profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové. Řidička osobního vozidla Peugeot 307 vyjela u Vysoké nad Labem ze silnice a narazila do stromu. Auto po nárazu skončilo u řeky. Nehoda se obešla bez zranění. (foto: centrální stanice Hradec Králové)

Rychnovsko

Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou vyjeli před devátou hodinou dopoledne k dopravní nehodě dvou osobních vozidel u obce Lipovka. Při příjezdu jednotky na místo určení byla jedna zraněná osoba v péči záchranné služby. Jedno z havarovaných vozidel skončilo v příkopu. Hasiči provedli protipožární opatření a odpojili autobaterie. V jednom z havarovaných vozidel cestovaly tři malé děti, kterým hasiči věnovali plyšového dráčka Záchranáčka.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet