Čtvrtek 3. října 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tři ranní nehody v Jihočeském kraji

Na obchvat města Písek byly v 5:58 hodin vyslány dva vozy požární techniky z centrální stanice Písek, aby pomohly s odstraněním následků dopravní nehody osobního automobilu. Nehoda byla na operační středisko HZS Policií ČR nahlášena s nutností vyproštění zraněných.

Ilustrační foto

Hasiči po příjezdu k nehodě nakonec nemuseli vyprošťovat, řidič byl již z vozu venku a byl již ošetřován ZZS. Rychlý zásahový automobil i cisterna se krátce po 6. hodině vrátily zpět na základnu.

U dopravní nehody tří osobních automobilů zasahují od 8:05 hodin v Táboře – Náchodě profesionální hasiči z centrální stanice. Osádky rychlého zásahového automobilu a cisterny musí z jednoho z havarovaných vozů vyprostit jednu zaklíněnou osobu. Hasiči na místě spolupracují s Policií ČR a zdravotníky ZZS. Po vyproštění se rychlý zásahový automobil vrátil na základnu, ostatní hasiči pokračují v zajištění havarovaných vozů proti požáru, úniku provozních látek a úklidu místa nehody.

Za obcí Blažejov ve směru na Jindřichův Hradec havaroval po 8. hodině osobní automobil. ZZS, která nehodu na operační středisko HZS ohlásila, si vyžádala k vyproštění zraněných osádku profesionálních hasičů z centrální stanice Jindřichův Hradec. Když hasiči přijeli na místo, byli všichni cestující z vozu venku a bez zranění. ZZS se již na místě nenacházela, odjela. Jednotka HZS provedla zajištění vozu a krátce před 9. hodinou se vrátila zpět na základnu.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet