Pondělí 30. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tragická nehoda v Černožicích

Dvě jednotky profesionálních hasičů z Jaroměře a Hradce Králové stanice Pražská vyjely včera ráno k tragické dopravní nehodě, která se stala na silnici ze Smiřic do Černožic. Při nárazu osobního vozidla Fiat do stromu zemřel řidič. Vozidlo po nárazu skončilo v potoce. Po vyproštění vozidla z náhonu a zadokumentování události Policií ČR hasiči vyprostili tělo řidiče. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

K dopravní nehodě osobního vozidla vyjeli před osmou hodinou ráno profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové a dobrovolní hasiči z Černilova. Osobní vozidlo Škoda Fabia vyjelo mezi městskou části Slatina a Libranticemi mimo vozovku a převrátilo se na bok. Řidička i spolujezdkyně utrpěly zranění a byly záchrannou službou převezeny do nemocnice. Hasiči zabezpečili automobil proti požáru a úniku provozních kapalin. Po zdokumentování události Policií ČR hasiči pomohli s naložením vozu na odtah. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Krátce po 14. hodině hasiči z centrální stanice Hradec Králové otevírali dveře bytu v ulici K Sokolovně v Hradci Králové – Věkoších. Uvnitř se nacházela žena, která upadla a nemohla sama vstát. Hasiči pomohli nezraněné ženě na nohy.

Foto: centrální stanice Hradec Králové

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet