Čtvrtek 3. října 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehody na Pardubicku

Většinou k drobným dopravním kolizím vyjížděli ve středu ráno hasiči Pardubického kraje. Jízdu na namrzlé vozovce pravděpodobně nezvládl řidič vozidla, který krátce po 6 hodině ráno skončil s vozem v Opatovickém kanálu nedaleko Starých Ždánic. Hasiči ihned po příjezdu zjistili, že řidič neutrpěl žádné zranění. Automobil byl poté ukotven potápěči a vyproštěn z potoku pomocí hasičského jeřábu.

V 6.20 hodin vyjížděli hasiči na úsek silnice mezi Němčice a Litomyšl. Tady hasiči ihned po příjezdu zjistili, že zraněný řidič Škoda Octavia je již mimo vozidlo a předán do péče zdravotníků. V tomto úseku se jednalo o kolizi Škody Octavia, která narazila do stromu a skončila v příkopu. U této nehody zastavil další řidič s Mazdou a rozhodl se, že pomůže zraněnému řidiči a zezadu do něho narazilo vozidlo Fiat Punto. Policie tuto situaci řeší jako dvě dopravní nehody. Po zadokumentování nehody policisty hasiči provedli provizorní opravu vozidla Mazda, pomohli naložit havarovaný automobil Fiat na vozidlo odtahové služby a odstranili následky nehody. Automobil Škoda Octavia byl poté odtažen další odtahovou službou.

Kolem osmé hodiny ranní vyjížděli hasiči z Lanškrouna, stejně jako včera, na úsek silnici Lanškroun – Ostrov, kde skončil osobní automobil na boku a mimo vozovku v příkopu. Událost se obešla bez zranění. Hasiči provedli standardní zajištění vozidla a převrátili ho zpět na kola a odtáhli k silnici.

Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje
Sdílet