Čtvrtek 3. října 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Den ve znamení nehod. Tentokrát na Zlínsku

Dne 9. 2. 2011 vyjížděli hasiči na několik hlášených dopravních nehod a havárií, kde byla nutná také naše pomoc.

11:47 – Vsetín – Dušná
Jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína vyjela na pomoc po hlášené havárii osobního auta u obce Růžďka. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k havárii osobního auta zn. Š Fabia.

Řidička nezvládla jízdu a s vozem havarovala na namrzlé vozovce. Při havárii se dostala mimo silnici, kde se s autem převrátila na střechu. Z vraku se dostala sama ven. Jako první na místě zastavil další řidič, který ji posadil do tepla svého vozu. Se zraněním si ji následně do své péče převzala přivolaná posádka zdravotnické záchranné služby a po ošetření ji odvezla do nemocnice.

Hasiči zajistili vrak vozu proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Po zadokumentování havárie hasiči převrátili vozidlo zpět na kola a předali dále do kompetence dispečera vlastníka vozu.

09:03 – Kunovice

Jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště vyjela se svým speciálním protichemickým vozem na pomoc po znečištění vozovky u Kunovic. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním tahu I/55 došlo k rozlití oleje na silnici.

Jako první zde zasahovala hlídka policistů, která zabránila najetí vozidel do oleje a usměrňovala provoz na frekventované komunikaci. Hasiči olej z desetilitrové nádoby zasypali pomocí sorbentů a vozovku očistili.

08:35 – Lukov
Jednotka profesionálních hasičů ze Zlína vyjela se svým speciálem na pomoc po dopravní nehodě osobního auta mezi obcí Lukov a Kašava. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k havárii osobního vozu zn. Š Fabia combi.

Řidič nezvládl předjíždění a na namrzlé vozovce havaroval mimo komunikaci. Po havárii se vozidlo převrátilo přes příkop na bok. Řidič utrpěl jen velmi lehké zranění a na místě byl ošetřen přivolanou posádkou zdravotníků. Hasiči zajistili vrak vozu proti požáru a úniku provozních kapalin.

Po zadokumentování nehody hasiči převrátili auto zpět na kola. Řidič byl nakonec odvezen do nemocnice k preventivnímu vyšetření.

07:26 – Hluk – Kunovice
Jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště vyjela se svým speciálem na pomoc po hlášené havárii osobního auta u Kunovic. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k havárii osobního auta zn. Citroen C1.

Řidička nezvládla jízdu a s vozem havarovala. Se zraněním si ji do své péče převzala přivolaná posádka zdravotnické záchranné služby a po ošetření ji odvezla do nemocnice. Hasiči zajistili vrak vozu proti případnému požáru a úniku provozních kapalin.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet