Neděle 28. července 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Bouralo se také v Jihomoravském kraji

K šesti dopravním nehodám dnes ráno a dopoledne vyjížděli hasiči na jižní Moravě. Nehody si vyžádaly několik zranění.

Ilustrační foto

U tří nehod hasiči zasahovali na Břeclavsku. K první z nich hasiči vyjížděli v 6.45 hodin na silnici z Moravské Nové Vsi do Mikulčic. Jednalo se o havárii jednoho auta, které skončilo převrácené na střechu. Jeden zraněný účastník nehody byl v péči zdravotníků. Hasiči vozidlo zajistili proti případnému vzniku požáru, odpojili baterii a po vyšetření nehody auto otočili zpět na kola. V 8.15 hodin byla ohlášena nehoda v Podivíně.

Na okraji obce se čelně srazily dvě dodávky. Řidiči vozidel Peugeot Boxer a Volkswagen Transporter nebyli zraněni, spolujezdkyni z volkswagenu zdravotníci převezli do nemocnice. Z dodávek unikla jen část chladící kapaliny a kapaliny z ostřikovače. Hasiči na vozidlech udělali protipožární opatření a po vyšetření nehody je z vozovky odstranili na sousední parkoviště.

Před 11. hodinou hasiči vyjížděli k nehodě na silnici z Hustopečí do Rakvic. Nedaleko železničního nadjezdu našli v příkopu převrácené na střeše vozidlo BMW. Uvnitř auta ani v okolí nikdo nebyl. Protože vozidlo nepřekáželo provozu a nebyl zjištěn únik provozních kapalin, hasiči zasahovali.


Na Znojemsku hasiči v 8.24 hodin vyjížděli k nehodě u obce Petrovice. Havarované vozidlo Ford Fokus bylo v příkopu převrácené na střeše, řidiče hasiči předali do péče zdravotníků. Auto hasiči zajistili proti případnému vzniku požáru, odpojili baterii, únik ropných látek nebyl zjištěn. Po vyšetření nehody hasiči auto převrátili zpět na kola a pomohli naložit k odtahu, Vozovku uklidili od střepů a úlomků.

V 9.26 hodin byla ohlášena další nehoda na silnici ve Znojmě-Příměticích. Na vozovce se řidička vozidla Ford Galaxy při předjíždění kamionu čelně srazila s vozidle Škoda Superb. Škodovka po střetu skončila v příkopu. Oba motoristy zdravotníci převezli k vyšetření do nemocnice. Na autech hasiči udělali protipožární opatření, odpojili baterie a sorbetem zlikvidovali únik oleje ze škodovky.


Na Brněnsku hasiči zasahovali u nehody ve Štěpánovicích. Nehoda byla ohlášena v 7.18 hodin, na silnici havarovalo vozidlo Fiat Uno, řidiče zdravotníci převezli do nemocnice. Na vozidle, které bylo zčásti v příkopu, hasiči udělali protipožární opatření, únik provozních kapalin nebyl zjištěn.

Po vyšetření nehody auto pomocí lana a navijáku vytáhli z příkopu, odstranili mimo vozovku a silnici uklidili od úlomků plastů.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet