Čtvrtek 3. října 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ranní namrzající déšť zkomplikoval jízdu řidičům na zledovatělých silnicích

V pátek 11. února dvě minuty po páté hodině ranní vyjížděli hasiči k dopravní nehodě nákladního automobilu Iveco, který skončil na silnici u Biskupic na boku a v příkopu. Nákladní automobil převážel 2 tuny mražených kuřat. Kolize se obešla bez zranění a majitel vozidla si zajistil odtah vozidla sám.

Ilustrační foto

Do obce Bystřec v 5.47 hodin vyjížděly hasičské vozy z Lanškrouna a Jablonného nad Orlicí k dopravní nehodě autobusu. Ten skončil svou jízdu ve svodidlech. Pod autobusem byl ale nebezpečný dvacetimetrový sráz. Hasiči nechali z dopravního prostředku vystoupit všech 20 osob okénkem u řidiče a přivolali na místo sypač správy a údržby silnic a zajištěna byla náhradní doprava.

Zapadlý autobus vytahovali hasiči z Ústí nad Orlicí od 6 hodin do 7.45 hodin na úseku silnice Žamberk směr České Libchavy. Krátce po půl sedmé se stala za obcí Banín ve směru na Svitavy nehoda linkového autobusu a dvou osobních vozidel. Nehoda se obešla bez zranění. Silnice byla neprůjezdná. Když místo nehody jeli prověřit policisté, havarovali také.

V Chrastavci bylo nutné vytáhnout další zapadlý autobus. K havarovanému polskému kamionu vyjížděli na úsek silnice Slatina – Letovice v ranních hodinách profesionální hasiči z Moravské Třebové a dobrovolní hasiči z Jevíčka. Při cestě k zásahu na velmi kluzké silnici havarovali i dobrovolní hasiči se svým vozem Renault .

Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje
Sdílet