Čtvrtek 3. října 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V hořícím bytě zemřela seniorka

Jednaosmdesátiletá žena dnes ráno zemřela při požáru svého bytu v Tyršově ulici v Brně-Králově Poli.

Ilustrační foto

Hlášení o podezřelém kouři vycházejícím ze dvoupokojového bytu v prvním poschodí čtyřpatrového domu hasiči na tísňové lince přijali v 7.12 hodin.

Na místo vyjela jednotka ze stanice v Lidické ulici v Brně. Protože na bouchání na dveře nikdo nereagoval, hasiči dovnitř vnikli násilím po vypáčení dveří. V silně zakouřeném bytě hořelo v jednom z pokojů. Na posteli hasiči našli ohořelé tělo obyvatelky bytu. Průzkum sousedních bytů a bytů nad požárem ukázal, že kouř další obyvatele domu neohrozil.

Dům hasiči odpojili od el. energie a plynu. Požár dostali pomocí jednoho vodního proudu pod kontrolu v 7.33 hodin a za necelou půlhodinu po rozebrání části prohořelého stropu dohasili. Z místnosti vynesli zbytky ohořelého nábytku, zakouřený byt a další prostory domu pomocí přetlakové ventilace odvětrali. Hořící pokoj oheň zničil, další místnosti bytu zasáhly zplodiny hoření.

V pokoji začalo hořet v místě, kde byl telefon a radiomagnetofon a oheň se rozšířil na celou místnost. Podle zjištěných poznatků požár způsobila technická závada na radiomagnetofonu. Celkovou škodu vyšetřovatel HZS JmK podle předběžného odhadu vyčíslil na 300 tisíc korun.

Sdílet