Čtvrtek 3. října 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vážná nehoda v Opavě

Tři posádky záchranné služby zasahovaly v sobotu 12.2. večer u vážné dopravní nehody v Opavě. Operačnímu středisku byl po dvaadvacáté hodině nahlášen střet dvou automobilů na křižovatce ulic Hradecká a Rooseveltova v Opavě a zranění několika účastníků.

Ilustrační foto

Na místo vyjela posádka rendez-vouz s lékařkou a dvě skupiny rychlé zdravotnické pomoci a jednotka HZS ze stanice Opava.

Záchranáři ošetřili tři zraněné – dva muže a jednu ženu, všchni byli v době zásahu při vědomí a se záchranáři komunikovali.

Devětadvacetiletý pacient utrpěl středně těžké poranění v oblasti páteře, o pět let mladší muž pak zranění horní končetiny lehčího charakteru. Oba byli po ošetření předáni na chirurgickou ambulanci Slezské nemocnice v Opavě.

Třetí ošetřenou byla devatenáctiletá žena. Zasahující lékařka zjistila, že její zranění jsou vážná. Pacientka utrpěla poranění břicha a hrudníku, jevila známky šokového stavu. Záchranáři postižené poskytli přednemocniční neodkladnou péči a následně ji transportovali na chirurgii opavské nemocnice.

Ve třiadvacet hodin byl k nočnímu letu povolán vrtulník letecké záchranné služby. Zranění pacientky byla život ohrožující a letečtí záchranáři zajistili její přepravu na specializované pracoviště do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě.

PhDr. Lukáš Humpl, mluvčí USZS MSK

Sdílet