Čtvrtek 3. října 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Záchrana osoby v nepřístupném terénu

K záchraně zraněného muže z nepřístupného terénu dnes odpoledne hasiči vyjížděli k hradu Děvičky u Pavlova na Břeclavsku.

Hasiče o zraněném muži v nepřístupném terénu Pavlovských vrchů v 15.13 hodin uvědomili zdravotníci. K zásahu vyjela jednotka ze stanice v Mikulově a ze stanice v Lidické ulici v Brně také družstvo hasičů – lezců s technikou k záchraně osob z výšek a hloubek. Další družstvo hasičů – lezců k záchraně muže vzlétlo na palubě vrtulníku Policie ČR z letiště v Brně-Tuřanech.

Dvaačtyřicetiletý muž se zranil po pádu z příkrého srázu v lokalitě hradu Děvičky na vrchu Děvín. Muži, který si stěžoval na bolestivé zranění ramene a nohy, hasiči poskytli předlékařskou pomoc a umístili ho do vakuových nosítek. Protože doprava zraněného k sanitce zdravotníků by byla náročná a zdlouhavá, využili k jeho přepravě do údolí policejní vrtulník.

V transportních nosítkách muže pomocí palubního jeřábu vytáhli do kabiny a s vrtulníkem přeletěli na silnici mezi obcemi Pavlov a Klentnice. Tam zraněného v 16.09 hodin předali do péče zdravotníků, kteří ho převezli do nemocnice.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet