Čtvrtek 3. října 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vážná dopravní nehoda na Vyžlovce

Dne 14. 2. 2011 krátce před čtvrtou hodinou ranní byla vyslána jednotka HZS Středočeského kraje ze stanice Říčany s technikou CAS 15 Mercedes Benz a RZA Mitsubishi Pajero k dopravní nehodě na Vyžlovku.

Po příjezdu na místo bylo provedeným průzkumem zjištěno, že se jedná o čelní střet kamionu a dodávky. V dodávce zůstal zaklíněný těžce zraněný řidič. Jeho vyprošťování bylo velmi složité a trvalo bezmála 40 minut. Po vyproštění byl řidič ve velmi vážném stavu předán letecké záchranné službě, která ho transportovala do nemocnice, druhý řidič z kamionu byl nezraněn. Silnice číslo II směrem na Kutnou Horu zůstává uzavřená i v tuto chvíli.

Tisková Zrpava ZZS Středočeského kraje

Lékař ve voze rendez – vous z Říčan a záchranáři z Kostelce nad Černými lesy zasahovali ve čtyři hodiny ráno u dopravní nehody nákladního auta a dodávky. Nehoda se stala u Vyžlovky ve směru na Mukařov. Dispečink aktivoval okamžitě také leteckou záchrannou službu.

Dvaadvacetiletý muž v dodávce utrpěl těžká zranění a byl ve voze zaklíněn. Zdravotníci se k zaklíněnému muži nemohli dlouho dostat a museli počkat až jej vyprostí hasičský záchranný sbor. Po čtyřicetiminutovém vyprošťování mohl k pacientovi konečně lékař. Muž dýchal, ale byl v bezvědomí a utrpěl velmi vážné poranění hlavy a dolních končetin.

Jeho stav byl kritický. Záchranáři pacienta ošetřili, lékař ho zaintuboval, připojil na umělou plicní ventilaci a zahájil léčbu. Do Ústřední vojenské nemocnice ve Střešovicích muže přepravil vrtulník.



Zvětšit mapu
Sdílet