Pondělí 30. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči na Královéhradecku měli klidnou neděli

K dopravní nehodě polského kamionu vyjeli včera po poledni profesionální hasiči z Hradce Králové stanice Pražská. K nehodě nákladního vozidla Mercedes Benz Actros s návěsem došlo na silnici u obce Káranice.

Ilustrační foto

Řidič vozidla sjel mimo vozovku a převrátil se na bok. Převážené granulované hnojivo se částečně vysypalo a došlo k poškození nádrží a úniku nafty. Řidič vyvázl bez zranění. Hasiči uzavřeli jeden jízdní pruh a odpojili u vozidla autobaterii. Kvůli úniku pohonných hmot byli na místo přivoláni hasiči z centrální stanice Hradec Králové s kontejnery na nebezpečné látky a čerpadlem a dále pracovník z České inspekce životního prostředí.

Po příjezdu posilové jednotky na místo určení velitel zásahu rozhodl, že se kvůli částečnému vsáknutí nafty do země nebude čerpat. Hasiči pouze zasypali naftovou skvrnu sorbentem. Vytažení havarovaného kamionu zajistila specializovaná firma. Příčiny nehody šetří Policie ČR.


Územní odbor Rychnov nad Kněžnou

Jednotky HZS Královéhradeckého kraje – územního odboru Rychnov nad Kněžnou nezasahovaly u žádné události.


Územní odbor Náchod

Profesionální hasiči z Jaroměře otevírali dveře bytu v ulici Josefa Šímy v Jaroměři.

O půl sedmé večer byli hasiči z Jaroměře přivoláni k odstranění oleje z vozovky č. 285 mezi Jaroměří a Rychnovkem. Po příjezdu jednotky na místo určení bylo zjištěno, že olej na vozovce neklouže a nehrozí nebezpečí. Jednotka nezasahovala a vrátila se na základnu.


Územní odbor Trutnov

Vrchlabští profesionální hasiči otevírali dveře bytu v Dukelské ulici ve Vrchlabí.


Územní odbor Jičín

Jednotky HZS Královéhradeckého kraje – územního odboru Jičín nezasahovaly u žádné události.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet