Čtvrtek 3. října 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dvě ranní nehody na Holicku

Holičtí profesionální hasiči vyjížděli 21. února v 6.05 hodin ke kolizi osobního vozidla, které skončilo před obcí Komárov v příkopu. Řidič Škody Felicia byl se zraněním převezen do nemocnice.

Hasiči provedli protipožární opatření, zamezili úniku provozních náplní a poté vrátili se na základnu. Krátce po příjezdu na stanici, v 6.39 hodin, byli ale hasiči operačním důstojníkem vysláni na další nehodu, ke které došlo na silnici I/36 z Holic směrem na Pardubice.

Jednalo se o čelní náraz osobního vozidla Škoda Fabia do stromu. Řidič zůstal ve voze zaklíněn a zraněn. Hasiči ihned pomocí vyprošťovacího zařízení odřízli přední i zadní dveře a středový sloupek u vozidla, aby se co nejlépe dostali k poraněnému řidiči.

Ihned mu poskytli první předlékařskou pomoc, nasadili krční límec, ošetřili mu otevřenou ránu na hlavě a umístili muže na nosítka. Poté hasiči čekali na příjezd zdravotnické záchranné služby. Dále museli hasiči řídit v místě nehody dopravu až do příjezdu policistů ze skupiny dopravních nehod, kdy jim bylo místo nehody předáno.

Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje
Sdílet