Čtvrtek 3. října 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Osobní vozidlo musel vyprostit jeřáb

Dne 23. 2. 2011 v 6.14 byl vyhlášen poplach JSDH Velké Opatovice. Jednalo se o dopravní nehodu osobního automobilu, který skončil po neopatrné jízdě v potoce.

Nehoda byla bez zranění a úniku PHM. Jednotka provedla zabezpečení místa nehody, odpojední autobaterie a vyčkala na příjezd HZS Boskovice a Policie ČR. Po zdokumentování místa nehody, si majitel vozu zajistil jeřáb pro vytažení zpět na komunikaci. Jednotky provedly výpomoc při vytažení vozu a vrátily se zpět na základny.

Tisková zpráva hzs

Už po šesté hodině hasiči vyjížděli k nehodě na silnici ve Velkých Opatovicích na Boskovicku v okrese Blansko. K nehodě vyjely dvě jednotky – profesionální ze stanice v Boskovicích a místní dobrovolná jednotka z Velkých Opatovic. Pod mostkem přes potok u silnice hasiči našli vozidlo Ford Focus, které z vozovky vybočilo na chodník, minulo zábradlí a spadlo do vody.

Auto stálo na kolech, 57letý řidič vyvázl bez zranění, do potoka hlubokého zhruba 30 centimetrů z vozidla neunikaly žádné ropné látky. Hasiči auto zajistili proti případnému vzniku požáru a odpojili baterii. Poté, co si řidič auta zajistil vyprošťovací jeřáb, pomohli vozidlo uvázat na textilní popruhy a vytáhnout z vody a naložit k odtahu. Po dobu vyprošťování auta hasiči řídili dopravu.

Ptáček Ondřej
JSDH Velké Opatovice

Sdílet