Čtvrtek 3. října 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dvě dopravní nehody na dálnici D5

Jednotka HZS Středočeského kraje ze stanice Beroun s technikou RZA-VW, CAS20-Iveco, AV14-T815 a VEA Škoda Yeti 4×4 zasahovala dnes 23. 2. 2011 ve 12:32 ve spolupráci s Policií ČR, zdravotnickou záchrannou službou a ŘSD – středisko Rudná u dopravních nehod na 15. a 15,5. km dálnice D5 ve směru na Prahu.

První nehoda se stala na 15. km D5, kdy kamion značky SCANIA narazil zezadu do kamionu MAN, nehoda se obešla bez zranění, pouze došlo k úniku cca 10 l chladící kapaliny, který byl likvidován sorbentem. Dále hasiči provedli protipožární opatření na havarovaném tahači. Dálnice zůstala průjezdná v levém jízdním pruhu.

Během zásahu došlo z důvodu omezení provozu na dálnici k následné dopravní nehodě na 15,5 km, kdy dodávka VW Crafter narazila v plné rychlosti do vozidla PEUGEOT 206, ten odmrštila a následně ještě narazila do vleku za nákladním automobilem IVECO Eurocargo. Tato nehoda si vyžádala zranění řidičky osobního automobilu, kterou bylo hasiči nutno z vozidla vyprostit za použití hydraulického vyprošťovacího nářadí.

Při vyprošťování hasiči spolupracovali s osádkou USZS SČK ze stanoviště Beroun, po vyproštění byla zraněná převezena k nemocničnímu ošetření. Hasiči provedli na havarovaných vozidlech protipožární opatření a podíleli se na likvidaci úniku provozních kapalin společně se správcem komunikace. Odstranění havarovaných vozidel z komunikace bylo v dohodě s Policií ČR zajištěno odtahovými službami.

mjr. Ing. Tomáš Hradil
velitel stanice Beroun
HZS Středočeského kra­je

Sdílet