Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vozidlo skončilo po krádeži v Ohři

Dnes 26. 02. 2011 ve 13:38:02 bylo hlášeno na linku 112 , že v řece Ohře v Žatci nad jezem u autoškoly trčí z vody zadní dveře osobního vozu. Volající neví, ani netuší či se ve vozidle někdo nachází či ne.

Na místo byla okamžitě vyslána JPO HZS Žatec s technikou CAS 24, RZA,VEA a DA12 s přívěsem se čluny. Jednotka po příjezdu na místo zjistila že se opravdu jedná o osobní vůz značky Citroen ZX , vozidlo se nacházelo zhruba 15 m od břehu a 10 m nad jezem z řeky Ohře čněla pouze záď vozidla a zbytek vozu se nacházel pod vodou a nebylo možno zjistit zda se ve vozidle někdo nenalézá.

Přes krajské operační středisko byl na místo vyžádán potápěč Policie ČR a jednotka za pomocí člunů provedla bližší průzkum vozidla a uvázala za tažné oko lano navijáku a za použití vyprošťovacího navijáku na CAS 24 Scania se pokusila vozidlo přitáhnout ke břehu. Z vozidla nic neunikalo a ani během zásahu nedošlo k úniku provozních náplní z osobního vozu Citroen.

Vozidlo bylo za použití navijáku vytaženo z řeky a předáno na místě hlídce PČR, která již na začátku dle r.z. zjistila že se jedná o včera večer odcizené vozidlo což bylo patrné po vytažení z vody( rozbité okénko, vylomené zapalování) Policejní potápěč byl prostřednictvím KOIS odvolán a jednotka se vrátila zpět na základnu.

ppor. Michal Hrdlička
HZS ULK úo Žatec

Sdílet