Čtvrtek 3. října 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při požáru rodinného domu zemřel senior

Dne 26. 2. 2010, po půl páté odpoledne, bylo na tísňové lince HZS SČK přijato oznámení o požáru kuchyně v RD, obec Konětopy 6. V hlášení byla informace, že uvnitř domu se má nacházet jedna osoba.

Na místo byla ihned vyslána jednotka HZS SČK ze stanice Stará Boleslav s technikou CAS 15 Mercedes, dále byly povolány JSDH Sudovo Hlavno s CAS 25 K Liaz a JSDH Konětopy s DA 12 Avia. Na místo také vyjel vyšetřovatel a posádka ZZS.

Při příjezdu na místo požáru byl zjištěn vycházející dým ze dveří a oken v 1. NP rodinného domu. Jednotka se vybavila DT a provedla průzkum do vnitřních prostor RD. Uvnitř domu se nacházelo velké množství naskladněných nejrůznějších věcí (textil, nábytek, odpad apod.) Jednotka zjistila ohnisko požáru v rohu místnosti, na posteli a hromadě textilu. Při postupném odklízení byla pod peřinou nalezena osoba nejevící známky života. Exitus následně potvrdil i lékař ZZS, jednalo se o majitele RD. Jednotka provedla nezbytné úkony k uhašení požáru a vyčkala příjezdu kriminální policie Mělník.

Místo požáru bylo detailně ohledáno ve spolupráci HZS a SKPV. Příčina požáru je v současné době stále v šetření. Požárem byla způsobena škoda cca 50.000,–Kč. Jelikož byl dům doslova zarovnán hořlavým materiálem, hrozilo reálné riziko rozšíření požáru na celý dům, byly uchráněné hodnoty stanoveny na 500.000,– Kč.

por. Ing. Michal Macoun
Vyšetřovatel požárů ÚO Mladá Boleslav

Sdílet