Pondělí 30. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pondělek na Královéhradecku byl rušný

Profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové vyjeli k odstranění nafty, která unikla z nákladního vozidla na silnici z Vysoké nad Labem směrem na Býšť. Hasiči zasypali unikající provozní náplně sorbentem.

K požáru tújí vyjeli krátce po poledni profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové do ulice Mužíkova v Hradci Králové. Majitelka domu lokalizovala požár ještě před příjezdem hasičů. Ti provedli průzkum a kontrolu okolní zahrady. Požár nezpůsobil žádné škody.

Hradečtí profesionální hasiči ze stanice Pražská byli v 15:51 hodin vysláni k dopravní nehodě na silnici z Hradce Králové na Všestary. U odbočky na Rozběřice se srazila dvě osobní vozidla. Nehoda se obešla bez zranění. Druhé z havarovaných vozidel zůstalo zaklíněné na tažném zařízení prvního vozidla. Hasiči obě vozidla od sebe oddělili a vrátili se na základnu.

K dalšímu požáru vyjeli po 18. hodině profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové na odpočívadlo na silnici mezi Hradcem Králové a Černilovem, kde došlo k požáru odpadu. Požár nezpůsobil žádné škody.

Ve 21:54 hodin hasiči otevírali dveře bytu v Čajkovského ulici v Hradci Králové, kde zůstala zapnutá žehlička.


Územní odbor Rychnov nad Kněžnou

Tři jednotky hasičů vyjely včera odpoledne k požáru trávy a dřevin do obce Proruby. Událost byla na operační středisko hasičů ohlášena ve 14:27 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou, dobrovolní hasiči z Kostelce nad Orlicí a Vamberka. Jednalo se o požár porostu ve stráni na ploše zhruba 60 krát 60 metrů. Hmotná škoda byla odhadnuta na 25 tisíc korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn. (Foto: SDH Kostelec nad Orlicí)


Územní odbor Náchod

Jednotky HZS Královéhradeckého kraje – územního odboru Náchod nezasahovaly u žádné události.


Územní odbor Trutnov

Šest jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů likvidovalo v noci na pondělí požár rekreační chaty se zaparkovanými veterány. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 2,8 miliony korun. Příčinou vzniku požáru byla technická závada. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Jednotka dobrovolných hasičů z Úpice byla přivolána k dopravní nehodě osobního vozidla, které narazilo do stromu mezi Úpicí a Radečí. Nehoda se obešla bez zranění a úniku provozních kapalin. Hasiči odtáhli automobil na bezpečné místo mimo vozovku.

Profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem odstraňovali strom, který spadl na elektrické vedení v Horní Brusnici. Na místo byli přivoláni pracovníci ČEZu, kteří provedli opravu poškozeného vedení.


Územní odbor Jičín

Profesionální hasiči z Hořic byli včera v 09:49 hodin přivoláni k dopravní nehodě, která se stala na silnici z obce Dachovy směrem na Lukavec. Při srážce osobního vozidla Renault Megane s dodávkou Ford Transit byla zraněna osmadvacetiletá spolujezdkyně z osobního auta. Devětadvacetiletý řidič a dvouletá spolujezdkyně vyvázli bez zranění, stejně tak třiapadesátiletý řidič dodávky nebyl zraněn.

Hasiči zabezpečili obě vozidla proti požáru a odpojili autobaterie. Unikající motorový olej a chladící kapalinu zasypali sorbentem a odstranili z vozovky. Po zadokumentování události Policií ČR hasiči odstranili obě vozidla z vozovky.

nprap. Hana Klečalová, Policie ČR:

Na křižovatce odbočoval řidič vlevo a přitom se střetl s vozidlem Ford Tranzit, které jelo po hlavní komunikaci. Alkohol byl u obou řidičů vyloučen dechovou zkouškou, celková škoda byla vyčíslena na 60 tisíc korun.

Profesionální hasiči z Jičína a dobrovolní hasiči z Libáně vyjeli k požáru neobydlené budovy v obci Osenice. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že hoří koberec a část dřevěné podlahy v jedné z místností objektu bývalého JZD. Budova byla v havarijním stavu a nevyužívána. Hasiči uhasili požár během půl hodiny od ohlášení. Požár nezpůsobil škody na majetku.

K požáru sazí v komíně rodinného domu vyjeli včera odpoledne profesionální hasiči z Nové Paky do ulice Lomnická v Nové Pace.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet