Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Suchá a vymrzlá tráva začala hořet u Rosnic

Oheň se vlivem větru šířil na blízký les. Zásah hasičů zabránil přeskočení plamenů na stromy.

K hlášenému požáru suché trávy na strništi mezi Rosnicemi a Čankovem vyjížděli v pondělí po poledni hasiči z karlovarské stanice, ze Staré Role a Ostrova. Podle oznamovatele totiž hořela tráva už na ploše 100 krát 100 metrů a vítr hnal oheň směrem na les.

Pomocí lopat a jednoho proudu C hasiči šíření požáru zastavili a plemeny se tak do stromů nedostaly. Celkem ale oheň zasáhl plochu více než 200 krát 200 metrů.

Kromě tohoto výjezdu likvidovali hasiči během pondělního dne ještě další čtyři požáry. Hned po ránu v Olšových Vratech hořela dodávka, v Lubech pak domovní dveře, v Chebu odpad ve sklepě a v Karlových Varech odpad u popelnice.

Ve dvou případech hasiči otvírali byt, rovněž dvakrát zasahovali u likvidace olejové skvrny na silnici, v Mariánských Lázních asistovali při přistání vrtulníku pro záchranou službu a v Ostrově pomohli posádce sanitky se snesením pacienta.

Drážní hasiči z Chebu pak ve večerních hodinách vyjížděli k Dalovicím, kdy osobní vlak narazil do kamení v kolejišti. Vlak po nehodě pokračoval dál do železniční stanice, nehoda se obešla bez zranění.

Martin Kasal
tiskový mluvčí
HZS Karlovarského kraje
Sdílet