Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vybrané zásahy hasičů na Ústecku za 24 hodin

Dnes 1. 3. v 11:39 byl na operační středisko hlášen požár v domě na Masarykově náměstí v Děčíně. Na místo okamžite vyjela jednotka PS Děčín. Byl zjištěn požár elektroinstalace. Místo bylo zakouřeno. Požár byl lokalizován v 11:43 a zlikvidován v 12:15. Jednotka dům odvětrala.

Územní odbor Žatec – dopravní nehoda – auto v rybníce

1.3. v 10:54 byla na operační středisko hlášena dopravní nehoda, kdy auto sjelo do rybníka, u obce Staňkovice. Na místo okamžitě vyjela jednotka PS Žatec s lodním přívěsem. Zraněný řidič se dostal z auta ven. Auto zůstalo v rybníku. Jednotka požádala na jeho vytažení o hydraulickou­ ruku.

Ústí nad Labem – pálení kabelů

1.2. 8:57 Hasičská jednotka PS Ústí nad Labem vyjela do Přístavní ulice v Ústí nad Labem, odkud bylo hlášeno, že se z průmyslové haly valí černý dým. Na místě bylo zjištěno, že se jedná od pálení kabelů. Požár byl uhašen před příjezdem jednotky. Jednotka odvětrala halu. Zlikvidováno v 9:12.

Územní odbor Žatec – dopravní nehoda

1.3. v 5:56 byla na operační středisko hlášena dopravní nehoda osobního auta u obce Dobroměřice okres Louny. Na místo ihned vyjela hasičská jednotka PS Louny. Na místě bylo nalezeno osobní auto převrácené na střechu. Nikdo nebyl zraněn.

Územní odbor Děčín – požár komínu

1.3. v 5:17 byl na operační středisko hlášen požár komína v Starých Křečanech – Brtníkách. Hasičské jednotky PS Šluknov a SDH Brtníky na místě zjistily, že starší obyvatelé více zatopili, ale saze v komíně nehoří. Komín, který byl spojen s udírnou byl ale silně zanešen. Jednotka jej pročistila a doporučila kontrolu kominíkem.,

Územní odbor Chomutov – požár kontejneru

28.2. 22:19 Hasičská jednotka SDH Jirkov likvidovala požár kontejneru v ulici Budovatelů v Jirkově. Požár byl zlikvidován ve 22:30.

Územní odbor Litoměřice – požár domku

28.2. v 21:47 byl na operační středisko hlášen požár bočního vchodu do pracovny v rodinném domku v obci Velemín – Opárno. Na místo okamžite vyjely jednotky PS Lovosice, Litoměřice a SDH Chotiměř. Na místě bylo zjištěno, že majitel požár dveří a plastového krytu okénka uhasil sám. Jednotky místo prolily vysokotlakým proudem. Likvidace 22:54.

Územní odbor Teplice – požár stavební buňky

28.2. v 20:11 byl na krajské operační středisko nahlášen požár stavební buňky v obci Zabrušany. Na místo ihned vyjely jednotky PS Duchcov a SDH Zabrušany. Hořela stavební buňka na obecním pozemku. Požár byl lokalizován v 20:27 a zlikvidován v 21:47.

Územní odbor Děčín – vyteklý olej

28.2. 18:41 Hasičská jednotka PS Varnsdorf likvidovala pomocí absodanu olej vyteklý z osobního auta, které si o obrubník prorazilo olejovou vanu v ulici Legií ve Varnsdorfu. Zlikvidováno v 19:04.

Ústí nad Labem – požár kontejneru

28.2. v 17:21 byl na operační středisko hlášen požár kontejneru ve Veleslavínově ulici v Ústí nad Labem. Na místo vyjela jednotka PS Ústí nad Labem. Hořel odpad v kovovém kontejneru. Požár byl zlikvidován v 17:34.

Územní odbor Litoměřice – dopravní nehoda

28.2. v 17:17 byla na operační středisko hlášena dopravní nehoda osobního auta u obce Siřejovice. Na místo okamžitě vyjela jednotka PS Lovosice. Havarované vozidlo bylo mimo vozovku. Zraněný člověk byl v péči zdravotnické záchranné služby. Jednotka provedla protipožární opatření, odpojila autobaterii a místo události předala Policii ČR.

Lukáš Marvan
komisař – tiskový mluvčí
HZS Ústeckého kraje
Sdílet