Sobota 27. července 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

VIDEO: Oheň zničil podkrovní byt

Podkrovní byt dnes odpoledne zničil požár ve dvoupodlažním rodinném domě v Mikšíčkově ulici v Brně-Židenicích.

Hustý kouř a plameny šlehající ze střechy domu zpozorovali lidé z okolí a ohlásili hasičům v 15.39 hodin. Na místo vyjely tři jednotky hasičů ze stanic v Lidické a Bauerově ulici a v ulici Tuřanka. Čtyřiadvacetiletý muž, který v obytné části spal a probudil ho štiplavý dým, se nadýchal zplodin hoření a zdravotníci ho převezli do nemocnice.

Požár hasiči krotili dvěma vodními proudy ze schodiště domu a z pracovní plošiny automobilového žebříku. Oheň se podařilo dostat pod kontrolu v 16.16 hodin. Likvidaci požáru po rozebrání konstrukce a tepelné izolace střechy, dohašování lokálních ohnisek a podrobném průzkumu půdního prostoru ukončili v 17.26 hodin.

Obytnou část podkrovního bytu oheň zničil, sousední kuchyni zasáhly žár a zplodiny hoření. Rozšíření požáru na spodní patra a sousední dům se hasičům podařilo zabránit. Příčinu vzniku požáru zjišťuje vyšetřovatel HZS JmK. Škodu na nedávno rekonstruované půdní vestavbě vyšetřovatel podle předběžného odhadu vyčíslil na 500 tisíc korun. Hodnotu majetku uchráněného zásahem hasičů pak vyčíslil na tři miliony korun.

V 16:16 hodin byla ohlášena lokalizace požáru.

Jednotky na místě:
JSDH Brno Židenice,
HZS Lidická,
HZS Slatina,
HZS BVV

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet