Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V dodávce vybuchla propanbutanová lahev

Na krajské operační a informační středisko byl dnes v 08:11 oznámen výbuch auta v ulici Jiřího z Poděbrad v Mostě.

Na místo vyjela jednotka PS Most. Řidič byl výbuchem popálen a zdravotnická záchranná služba jej odvezla do nemocnice.

nprap. Ludmila Světláková, Policie ČR:

Mostecká policie dnes po 08. hodině přijala na lince 158 oznámení o výbuchu vozidla na parkovišti v ulici Jiřího z Poděbrad poblíž bývalé budovy KSČ. Na místo byla operačním důstojníkem okamžitě vyslána hlídka policie, hasičský záchranný sbor a rychlá záchranná služba.

Policisté dosavadním šetřením na parkovišti zjistili, že došlo k výbuchu v autě a to zatím z přesně nezjištěných příčin. V dodávkovém vozidle tovární značky VW byla umístěna v zadní části propanbutanová lahev. Při výbuchu byl zraněn 45letý muž, řidič a majitel vozidla. To bylo značně poškozeno, čelní sklo dokonce vylétlo několik metrů z parkoviště až do přilehlé vozovky.

Zraněný muž byl z místa odvezen sanitou do nemocnice. Utrpěl popáleniny a zranění, které nebylo zatím blíže upřesněno. Policie ho k případu ještě nevyslechla. Policisté z důvodu ohledání místa omezili na krátký čas dopravu v ulici. K objasnění příčiny výbuchu a vyloučení přítomnosti dalšího nástražného či výbušného systému byl přibrán i pyrotechnik Policie ČR. Další okolnosti výbuchu jsou předmětem šetření mostecké služby kriminální policie a vyšetřování. Policie pracuje s několika vyšetřovacími verzemi.

Foto: Svatopluk Karafiát, HZS ÚLK & Jan Vraný

Lukáš Marvan
komisař – tiskový mluvčí
HZS Ústeckého kraje

DENÍK.cz / Jan Vraný – <a href=„http://­mostecky.denik­.cz“>mostecky­.denik.cz</a>
Sdílet