Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ani na Karlovarsku nejsou požáry trávy výjimkou

Pět jednotek hasičů zaměstnal ve středu odpoledne požár trávy a křoví podél kolejí v Ostrově. Oheň se kvůli větru rychle šířil z trávy do výšky do keřů a začínal tak už ohrožovat areál nedaleké firmy. Operační středisko proto rozhodlo raději posílit počet zasahujících hasičů.

Oheň dostali hasiči pod kontrolu za necelou hodinu. Kvůli zásahu v těsné blízkosti kolejí byla na trati snížena rychlost projíždějících vlaků a na žádost velitele zásahu navíc vypnutý elektrický proud v trolejích. Na místě zasahovala místní jednotka z Ostrova a další jednotky z Karlových Varů, Hájku, Jáchymova a drážní hasiči z Chebu.


Dvakrát během dne zasahovali u požáru trávy také ve svém prostoru vojenští hasiči z Hradiště. Drážní jednotka z Chebu pak likvidovala požár trávy u kolejí u Dřenice. Habartovští hasiči zase vyjížděli k požáru starých balíků slámy, v Poutnově a Chebu hořel odpad u garáží.

Jen díky včasnému nahlášení a zásahu hasičů z karlovarské stanice a Staré Role nezničil oheň dílny v průmyslovém areálu ve Staré Roli. V jedné z dílen začaly hořet palety a dřevěné obložení montážní jámy. V dílně ani nikde poblíž v tu chvíli nikdo nebyl, hlásič kouře v sousední dílně ale zalarmoval provozovatele servisu, který událost zavolal hasičům. Oheň se tak nestačil rozšířit. Vyšetřovatelé zatím nestanovili ani výši škody ani příčinu požáru.


Kromě těchto požárů během středy hasiči zasahovali u dalších deseti událostí. V Nejdku, Ostrově, Drahovicích a Mariánských Lázních otvírali byt, v Nových Hamrech byli povoláni ke spadlým stromům přes silnici a v Nejdku pomáhali s odstraněním staré římsy, která hrozila pádem do ulice. Ve čtyřech případech se jednalo o planý poplach.

Martin Kasal
tiskový mluvčí
HZS Karlovarského kraje
Sdílet