Pátek 27. září 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár trávy v Ostrově

Dne 2. 3. 2011 vyhlásilo krajské operační středisko HZS KK v 8:25 pro JSDH Ostrov poplach k prověření signálu EPS do OD Lidl v Ostrově. Po příjezdu jednotky bylo zjištěno, že se jedná pouze o planý poplach.

Další poplach byl vyhlášen ve 14:36, kdy jednotka vyjela do ulice Jáchymovská k otevření bytu. Zde jednotka za dozoru policie vnikla násilím do bytu, kde se nacházela jedna dospělá osoba a jedno malé dítě. Naštěstí byli oba vpořádku. Když se hasiči připravovali k odjezdu, tak už operační středisko hlásilo další událost a to na požár trávy a křovin v ulici Nádražní, kam jednotka ihned vyjela.

Zde se jednalo o požár suché rávy a křovin v blízkosti železniční tratě. Vlivem větru se požár šířil do výšky keřů a ohrožoval areál nedaleké firmy. Mísní zaměstnanci firmy ještě před příjezdem jednotky začali požár hasit za pomoci „D“ proudu z vnitřního nástěnného hydrantu, čímž zabránili rozšíření požáru.

Operační středisko na místo následně poslalo proto další posilové jednotky z Hájku, Karlových Varů, Jáchymova a drážní hasiče z Chebu. Tento výjezd byl pro tento den poslední.

JSDH Ostrov

Sdílet