Sobota 27. července 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V havarovaném autě byl vážně zraněn spolujezdec

K nehodě jednoho osobního vozidla dnes dopoledne hasiči vyjížděli na přivaděč k dálnici D1 u Rosic na Brněnsku.

Nehoda byla hasičům ohlášena v 10.30 hodin, na místo vyjela jednotka ze stanice v Rosicích. Vozidlo Škoda Fabia hasiči našli havarované ve svahu u komunikace. Řidič auta řekl záchranářům, že strhl řízení, protože se na silnici vyhýbal překážce.

Auto vyjelo do svahu, kde se převrátilo na střechu a zpět na kola. Řidič vyvázl bez zranění, ve zdeformované kabině zůstala zraněná spolujezdkyně na zadním sedadle a vážně zraněný spolujezdec na pravém předním sedadle. Oba se hasičům po vypáčení vzpříčených dveří podařilo z vozidla vyprostit bez použití hydraulického nářadí.

Ženu ze zadního sedadla hasiči uložili na transportní nosítka a poskytli jí přikrývku, vážně zraněnému spolujezdci z předního sedadla poskytli předlékařskou pomoc. Po příjezdu sanitek pak oba zraněné předali do péče zdravotníků a pomáhali při jejich ošetřování.

Hasiči zajistili místo nehody, auto zabezpečili proti případnému vzniku požáru a odpojili baterii, únik provozních kapalin nebyl zjištěn. Po dobu šetření a odstraňování následků nehody hasiči také řídili dopravu. Na dálničním přivaděči byl až do 13 hodin provoz omezen do jednoho jízdního pruhu.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet