Pondělí 30. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Shořela hala se senem a stoh slámy

Požár haly na skladování sena likvidovali včera, 4. 3. 2011 hasiči na Náchodsku. Stoh slámy hořel o několik hodin později na Trutnovsku.

Územní odbor Náchod

Požár zničil skladovací halu se senem

Čtyři jednotky hasičů vyjely včera 4. března 2011 po poledni k požáru skladovací haly v obci Řešetova Lhota na Náchodsku. Požár byl na operační středisko hasičů ohlášen jedenáct minut po poledni. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Náchoda, dobrovolní hasiči z Náchoda, Červeného Kostelce, České Skalice a místní hasiči.

Při příjezdu první jednotky na místo byl požár v poslední fázi hoření. Hořela celá hala z ocelové konstrukce o rozměrech zhruba 10 krát 40 metrů i s uskladněným senem a senáží. Uvnitř objektu shořel zemědělský vlek, další stroje před halou hasiči odtáhli do bezpečné vzdálenosti. Po domluvě s majitelem objektu se požár nechal dohořet. Hasiči se zaměřili na ochranu vedlejších objektů a zabránili rozšíření požáru na další budovy. Příčinou vzniku požáru byla s největší pravděpodobností nedbalost muže, který u haly pracoval s rozbrušovacím nářadím. Hmotná škoda byla majitelem vyčíslena na 4,5 milionu korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Územní odbor Trutnov

Na Trutnovsku shořel stoh slámy

Včera 4. března 2011 krátce před 17.00 hodinou byl na operační středisko hasičů ohlášen požár stohu slámy v obci Vlčkovice v Podkrkonoší na Trutnovsku. Na místo vyjeli profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem, dobrovolní hasiči z Kuksu, Hajnice a Choustníkova Hradiště.

Stoh o rozměrech 60 krát 6 metrů a výšce pět metrů se po domluvě s majitelem nechal vyhořet. Dobrovolní hasiči z Choustníkova Hradiště zůstali na místě a prováděli kontrolu a dohled nad hořící slámou. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 280 tisíc korun. Šetřením bylo zjištěno, že požár byl založen úmyslně. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet