Čtvrtek 3. října 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tragická událost v lese

V sobotu 5. března před osmou hodinou ráno došlo v jedné z obcí na Moravskotřebovsku k tragické události. V lesním porostu při stahování dřevěné klády z lesa tato měla pravděpodobně strhnout traktor i řidičem do strže.

Traktor se pak i s mužem v kabině měl převrátit na střechu. Řidič v kabině vozu utrpěl velmi vážná poranění, která byla neslučitelná se životem. I přes snahu další osoby, která okamžitě na místo neštěstí přivolala pomoc, se lékařům zraněného nepodařilo zachránit.

Na místě neštěstí zasahovali všechny záchranné složky IZS. Hasiči za pomoci své techniky, museli traktor nadzvednout, aby mohlo být tělo muže vyproštěno. Po pár hodinách byl vyprošťen i samotný traktor.


Zvětšit mapu

Případ si na místě převzal policejní komisař služby kriminální policie a vyšetřování. Okolnosti této tragédie jsou předmětem dalšího vyšetřování. Pro upřesnění příčiny úmrtí muže bude nařízena zdravotní pitva.

Zpráva HZS PAK:

Dnes, v sobotu 5. března, v 8.02 hodin byla na operační a informační středisko hasičů oznámena událost, při niž mělo dojít k zavalení osoby. Do obce Petrušov tak ihned na pokyn operačního důstojníka vyjely hasičské jednotky – profesionální z Moravské Třebové a Svitav a dále dobrovolná jednotka z obce Staré Město.

V lesním porostu při stahování dřevěné klády z lesa došlo k převrácení traktoru i s řidičem do strže. Pravděpodobně kláda svou obrovskou vahou byla příčinou převrácení traktoru, který navíc přimáčkl řidiče. Ten utrpěl tak vážná zranění, že jim na místě podlehl. I přes snahu další osoby, která okamžitě na místo neštěstí přivolala pomoc, se lékařům zraněného nepodařilo zachránit. Zásah byl velmi náročný, a to i díky nepřístupnému a členitému terénu v němž se nehoda stala. Hasiči museli traktor pomocí jeřábu nadzvednout, aby vyprostili tělo mrtvého muže. Poté byl samotný traktor převrácen zpět na kola a vyproštěn. Případ si na místě převzali policisté.

Info a foto: nprap. Anna Štegnerová, Policie ČR

Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje
Sdílet