Pondělí 30. září 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

„Pařil“ na počítači do noci, pak viděl požár

Životní situace prověřila připravenost policisty z Teplic nad Metují, když v noci ze soboty na neděli 6. března 2011 zahlédl jeho19letý syn od počítače u sousedů požár. Mladík, naštěstí pro obyvatele sousedního domu, seděl u počítače dlouho přes půlnoc. Zaslechl podivné praskání, z okna uviděl nad střechou sousedního domu černý dým, a tak hned zburcoval otce.

Ilustrační foto

Policista nezaváhal ani na chvíli, při oblékání vytočil tísňovou linku hasičů, nahlásil požár, a pak pádil k několik desítek vzdálenému zhasnutému domu. Doběhl ke dveřím, mezitím se už v domě rozsvítilo a dveře se mu otevřely v ústrety. V domě zachváceném požárem se nacházely dvě mladé ženy a dvě malé děti.

Policista převzal od vyděšených žen děti a společně je odvedl k sousedům nad hořící dům, proti větru. Pak se znovu vrátil ke stavení a pomáhal se záchranou osobního majetku. Ještě předtím, než plameny zachvátily celý dům, podařilo se mu s dalšími sousedy vynést z domu elektroniku a trochu nábytku.

Na domě vznikla podle předběžných odhadů škoda ve výši 1,8 miliónů korun. Příčiny vzniku požáru jsou předmětem šetření hasičů a policie.

HZS HKK:

U události, která byla na tísňovou linku ohlášena 6. 3. 2011 v 01:37 hod. zasahovalo celkem šest profesionálních a dobrovolných hasičských jednotek. Při požáru došlo ke zranění dvou osob, které po ošetření na místě transportovala záchranná služba do náchodské nemocnice.

Zasahující jednotky:

  • HZS HKK PS Broumov
  • JSDH Broumov
  • JSDH Teplice nad Metují
  • JSDH Adršpach
  • JSDH Police nad Metují
Sdílet